Uppslukande inlärning i en virtuell verklighet (#DTiS)
Nu har jag testat HP Windows Mixed Reality Headset och förutom demo miljön i Windows provade jag Tilt Brush för att rita i 3D. Detta var hos HP Sveriges demo rum, som är ett av 13 HP VR Immersion Center. Jag vill också passa på att nämna att den 17/1, kl 15:00-17:00 ska jag visa en grupp lärare vad man kan göra med uppslukande inlärning i en virtuell verklighet (först till kvarn gäller, anmälan görs här).
Virtuell verklighet kommer kunna köpas för ett mer överkomligt pris, men för bästa upplevelsen behövs en HP Z240 Tower, eller liknande dator, med bra dedikerat grafikkort. Jag har också laddat ner Windows Mixed reality for SteamVR för att kunna använda LifeLiqe VR Museum. Planerna är även att testa Google Earth VR, som finns på Steam plattformen.
Jag började även ladda ner HoloTour, som kan användas för virtuella studiebesök. Du kan bland annat besöka Machu Picchu i Peru.
Du har en LCD-display med en upplösning på 1440×1440 pixlar per öga och 90 Hz uppdateringsfrekvens. HTC Vive har för närvarande 1080×1200 pixlar, men kommer inom kort att uppdateras med högre prestanda. Dessutom finns det planer på att använda Intels trådlösa WiGig-teknik och Displaylinks XR-avkodare för att kunna att använda headsetet trådlöst. Du ser på bilden att jag har en HP Z VR-ryggsäcksdator för att inte behöva begränsas av längden på sladden.
Publicerat på januari 6, 2018, i Inlägg och märkt digitalisering, DTiS, virtual reality. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.
Lämna en kommentar
Kommentarer 0